Ana içeriğe atla

🥨Tini Mini Börekçikler🥨

En acemisinden ustasına kadar herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği çıtır çıtır bir börek. Hamuru hazırlarken tam buğday ununu ve beyaz unu karıştırdım. Aslında böyle tariflerde su ve un ölçüsü vermeyi sevmiyorum. O yüzden bu iki malzemeni kontrollü eklemende yarar var. Ben kızım lor peynirli sevdiğinden iki çeşit iç harçla hazırladım. Tabi sen istersen kıymalı, pastırmalı, patatesli, mantarlı, uuf bu liste uzar gider... Sadece tek dikkat etmen gereken püf, hamuru en az 30 dakika dinlendirip suyunu bırakan iç malzemelerde iyice sıkarak eklemen olacaktır. Ha Meloş ben minik minik uğraşamam dersen de büyük koca bir bezeyi de aynı mantıkla hazırlayabilirsin.


1.5 su bardağı tam buğday unu

1.5 su bardağı (200 ml) beyaz un

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş

tereyağ

Tuz

Ilık Su

İç için (ıspanaklı)

250 gram Ispanak

1 bas soğan

Tuz

Sıvıyağ


(Peynirli)

200 gram tuzsuz lor peyniri

3 çorba kaşığı süt

Zeytinyağı

Tuz

Üzeri için

Susam



Yoğurma kabında tüm malzemeler

kontrollü biçimde yoğrulur.

Hamurdan minik bezeler alınarak sıvıyağa

bandırılır.



Elinizle çay tabağı büyüklüğünde esnetilen

hamur dinlenmeye bırakılır.

Öte yandan bir tavada sıvıyağ kızdırılarak

minik doğranmış soğanlar kavrulur.

Akabinde yıkanıp ayıklanmış ıspanaklar

ilave edilir.

Tuz eklenir ve soğumaya bırakılır.

Lorlu iç harç için ise, lor peyniri süt,

zeytinyağı ve tuzla karıştırılır.

Dinlendirdiğiniz hamur kenarlarından

çekmek suretiyle esnetilerek inceltilir.

(Küçük kopmalar olabilir sorun etmeyin).



Ispanaklı harç suyu sıkılıp, çok az

serpilerek eşit dağıtılır.

Hamura rulo formu verilerek içe doğru

kıvrılır.


Aynı mantıkla lor peynirli de hazırlanır.

Tüm bezeler bittiğinde Üzerine susam

serpilerek önceden ısıtılmış fırında 175

derecede pişirilir.



🍭Afiyet bal şeker olsun🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...