En acemisinden ustasına kadar herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği çıtır çıtır bir börek. Hamuru hazırlarken tam buğday ununu ve beyaz unu karıştırdım. Aslında böyle tariflerde su ve un ölçüsü vermeyi sevmiyorum. O yüzden bu iki malzemeni kontrollü eklemende yarar var. Ben kızım lor peynirli sevdiğinden iki çeşit iç harçla hazırladım. Tabi sen istersen kıymalı, pastırmalı, patatesli, mantarlı, uuf bu liste uzar gider... Sadece tek dikkat etmen gereken püf, hamuru en az 30 dakika dinlendirip suyunu bırakan iç malzemelerde iyice sıkarak eklemen olacaktır. Ha Meloş ben minik minik uğraşamam dersen de büyük koca bir bezeyi de aynı mantıkla hazırlayabilirsin.
1.5 su bardağı tam buğday unu
1.5 su bardağı (200 ml) beyaz un
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş
tereyağ
Tuz
Ilık Su
İç için (ıspanaklı)
250 gram Ispanak
1 bas soğan
Tuz
Sıvıyağ
(Peynirli)
200 gram tuzsuz lor peyniri
3 çorba kaşığı süt
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için
Susam
Yoğurma kabında tüm malzemeler
kontrollü biçimde yoğrulur.
Hamurdan minik bezeler alınarak sıvıyağa
bandırılır.
Elinizle çay tabağı büyüklüğünde esnetilen
hamur dinlenmeye bırakılır.
Öte yandan bir tavada sıvıyağ kızdırılarak
minik doğranmış soğanlar kavrulur.
Akabinde yıkanıp ayıklanmış ıspanaklar
ilave edilir.
Tuz eklenir ve soğumaya bırakılır.
Lorlu iç harç için ise, lor peyniri süt,
zeytinyağı ve tuzla karıştırılır.
Dinlendirdiğiniz hamur kenarlarından
çekmek suretiyle esnetilerek inceltilir.
(Küçük kopmalar olabilir sorun etmeyin).
Ispanaklı harç suyu sıkılıp, çok az
serpilerek eşit dağıtılır.
Hamura rulo formu verilerek içe doğru
kıvrılır.
Aynı mantıkla lor peynirli de hazırlanır.
Tüm bezeler bittiğinde Üzerine susam
serpilerek önceden ısıtılmış fırında 175
derecede pişirilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
1.5 su bardağı tam buğday unu
1.5 su bardağı (200 ml) beyaz un
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya eritilmiş
tereyağ
Tuz
Ilık Su
İç için (ıspanaklı)
250 gram Ispanak
1 bas soğan
Tuz
Sıvıyağ
(Peynirli)
200 gram tuzsuz lor peyniri
3 çorba kaşığı süt
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için
Susam
Yoğurma kabında tüm malzemeler
kontrollü biçimde yoğrulur.
Hamurdan minik bezeler alınarak sıvıyağa
bandırılır.
Elinizle çay tabağı büyüklüğünde esnetilen
hamur dinlenmeye bırakılır.
Öte yandan bir tavada sıvıyağ kızdırılarak
minik doğranmış soğanlar kavrulur.
Akabinde yıkanıp ayıklanmış ıspanaklar
ilave edilir.
Tuz eklenir ve soğumaya bırakılır.
Lorlu iç harç için ise, lor peyniri süt,
zeytinyağı ve tuzla karıştırılır.
Dinlendirdiğiniz hamur kenarlarından
çekmek suretiyle esnetilerek inceltilir.
(Küçük kopmalar olabilir sorun etmeyin).
Ispanaklı harç suyu sıkılıp, çok az
serpilerek eşit dağıtılır.
Hamura rulo formu verilerek içe doğru
kıvrılır.
Aynı mantıkla lor peynirli de hazırlanır.
Tüm bezeler bittiğinde Üzerine susam
serpilerek önceden ısıtılmış fırında 175
derecede pişirilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭






Yorumlar
Yorum Gönder