Şef👩🍳 Der ki: Baby shower, doğum günü, bayram gibi özel günlerde kurtarıcı ve leziz bir tarif. Böyle atıştırmalık tarifleri bu zamanlarda çok önemsiyorum. Hem üzerine dekoratif kürdanlar eşliğinde sunulması servis ederken de büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda kahvenin yanında da müthiş bir atıştırmalık.Ben tiramisu tadının çok dışına çıkmamak adına yalnızca fındık kullandım. Ama limon kabuğu rendesi ve kuru üzümün de feci yakıştığını belirtmek zorundayım. Eğer tüm malzemeleri harmanlarken hamur toparlanmıyorsa biraz daha bisküvi eklemekte fayda var. Buzdolabında birkaç gün tazeliğini koruyan bu tatlı minikleri muhafaza ederken, kapağının kenarından biraz hava almasını sağlarsanız, üzerindeki küçük 💧su tanecikleri pralinlerinizin görselini etkilemeyecektir.😉
2 paket (300 gram) savoiardi (kedi dili) bisküvisi
1 yemek kaşığı granül kahve
1 çay bardağı ılık su
2 paket (300 gram) labne peyniri
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket vanilin
Bulamak için
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kahve, ılık suda eritilir.
Rondodan geçirilmiş bisküvilere eklenerek
harmanlanır.
Üzeri kapatılarak buzdolabında 20 dakika
dinlendirilir.
Labne peynirine, pudra şekeri ve vanilin
eklenerek kıvam alana dek çırpılır.
Buzdolabında dinlendirilen bisküvilerle,
peynirli harç güzelce yoğrulur.
İçine iri çekilmiş fındık eklenir.
Yuvarlanarak minik ufak toplar elde edilir.
Öte yandan kakao ve pudra şekeri
karıştırılır.
Labneli pralinler bulanarak servis kabına
alınır.
🍒Afiyet bal şeker olsun🍒
Yorumlar
Yorum Gönder