Ana içeriğe atla

🍪TİRAMİSU PRALİN / TIRAMISU PRALINE🍪


Şef👩‍🍳 Der ki: Baby shower, doğum günü, bayram gibi özel günlerde kurtarıcı ve leziz bir tarif. Böyle atıştırmalık tarifleri bu zamanlarda çok önemsiyorum. Hem üzerine dekoratif kürdanlar eşliğinde sunulması servis ederken de büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda kahvenin yanında da müthiş bir atıştırmalık.Ben tiramisu tadının çok dışına çıkmamak adına yalnızca fındık kullandım. Ama limon kabuğu rendesi ve kuru üzümün de feci yakıştığını belirtmek zorundayım. Eğer tüm malzemeleri harmanlarken hamur toparlanmıyorsa biraz daha bisküvi eklemekte fayda var. Buzdolabında birkaç gün tazeliğini koruyan bu tatlı minikleri muhafaza ederken, kapağının kenarından biraz hava almasını sağlarsanız, üzerindeki küçük 💧su tanecikleri pralinlerinizin görselini etkilemeyecektir.😉




2 paket (300 gram) savoiardi (kedi dili) bisküvisi

1 yemek kaşığı granül kahve 

1 çay bardağı ılık su

2 paket (300 gram) labne peyniri

1 su bardağı iri çekilmiş fındık 

4 yemek kaşığı pudra şekeri

2 paket vanilin

Bulamak için 

3 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı pudra şekeri




Kahve, ılık suda eritilir.

Rondodan geçirilmiş bisküvilere eklenerek 

harmanlanır.

Üzeri kapatılarak buzdolabında 20 dakika 

dinlendirilir.



Labne peynirine, pudra şekeri ve vanilin 

eklenerek kıvam alana dek çırpılır.

Buzdolabında dinlendirilen bisküvilerle, 

peynirli harç güzelce yoğrulur.

İçine iri çekilmiş fındık eklenir.

Yuvarlanarak minik ufak toplar elde edilir.

Öte yandan kakao ve pudra şekeri 

karıştırılır.

Labneli pralinler bulanarak servis kabına

alınır.

🍒Afiyet bal şeker olsun🍒





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...