Ana içeriğe atla

🍭Rüzgar Gülü Kurabiye / Windmill Cookie🍭

Şef 👤 Diyor ki👌: Günaydın😆 lezzet sever dostlarım, güne güzel bir tarifle başlayalım istedim. Farklı şekillerde kurabiyeleri seviyorsanız, bundan da keyif alacağınız kesin.😏Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde çarçabuk hazırlanıyor, ani bastıran tatlı krizleri bu sayede son buluyor. Çünkü  hazırlaması pratik, yapılışı ise son derece kolay olan bu tarifi siz de uygulayabilir , fevkalade bir görüntü yakalayabilirsiniz tatlı takipçilerim😀. Favori kurabiyeleriniz arasında yerini alacak bu kâllavi tarifi çok pişirmeniz halinde kupkuru😣 bir tad yakalamanız muhtemeldir aman dikkat! Fırından çıkarmanın hemen akabinde kurabiyelere müdahelede bulunmak da dağılması için bir diğer etken.😉

1 paket tereyağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı nişasta

2.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

3 yemek kaşığı kakao


Hamur malzemeleri kakao ve un hariç bir 

kaba alınarak yoğrulur.

Un, yavaşca karıştırarak eklenmelidir.

Ele yapışmayacak yapıda, çok sert olmayan

 bir hamur hazırlanır.

İki eşit bezeye ayrılır.

Bezenin birine kakao eklenerek, tekrar 

yoğrulur.

Hamurlar streç filme sarılarak 

buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.



3'er adet kakaolu, 3'er adet beyaz 

hamurdan, fındık iriliğinde parça alınır.

1 beyaz 1 kakaolu olmak üzeri yan yana içi 

boş olacak biçimde yuvarlak daire yapılır. 

Avucunuzda bastırarak yuvarlanır.

Tüm hamurlara aynı işlem uygulanarak, 

yağlanmış fırın kabına dizilir.

180 derecelik fırında, 13 dakika kadar 

pişirilir.

🍭Afiyet bal şeker olsun🍭


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...