Şefin 👤Önerisi:👌 Sini Kebabı da denilen Tepsi Kebabını uyguladım sizler için. Tarifi toz zencefil ekleyerek hazırladım. Böylece hoş bir aroma yakalamış oluyorsunuz. Pişerken kıymalar kendini çektiği için biraz ortaya doğru toplanmalar oluyor. Bu yüzden tepsiye kıymayı sererken çok ince olmamasına dikkat edin derim. Pişirmeden önce dilimlere ayırmak da servis esnasında büyük kolaylık sağlıyor.😉
250 gram kıyma
1 baş soğan
2 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Toz zencefil
Dekoru için
Domates
Sivri biber
Köfte malzemeleri yoğrularak kıvamlı bir iç
malzeme hazırlanır.
Buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Yağlanmış bir fırın kabına tüm malzeme
serilir.
Görseldeki gibi üçgen dilimler halinde
kesilir.
Domates dilimleri ve sivri biberler
dizilerek
önceden ısıtılmış 200 derece fırında
pişirilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭


Yorumlar
Yorum Gönder