Şef 👤Der ki:Yeniden hepinize merhaba👱 Bu akşam uzun zamandır yapmadığımı farkettiğim Siron Mantısını pişirmek istedim.💪 Ve lezzeti elbette ki yine beni şaşırtmadı.😻 Bu mantıyı içi boş seven müptelalıları da var. Ben bu defa et suyunun yoğunluğundan üzerine tereyağı koymadım.🚫 Et suyunun baskınlığını biraz daha aşağı çekmek isteyenler 1 bardak su+1bardak et suyu şeklinde de hazırlayabilir. Hepinize şimdiden afiyet olsun. 👏Güzel bir akşam sürmeniz dileği de ufak bir sonnot💕
📌3 adet yufka
📌350 gr kiyma
📌1 adet sogan
📌1 fiske tuz
📌Karabiber
📌3 su bardagi tavuk veya et suyu
Yogurdu icin
📌2.5 su bardagi Yogurt
📌2 dis Sarimsak
📌Tuz
Sosu icin
📌3 yemek kasigi Salca
📌3 yemek kasigi Zeytinyagi
📌1 su bardagi Su
✏Evvela yufka tezgaha serilir.
✏Rendelenmis sogan, kiyma, tuz ve karabiber karistirilir.
✏Yufka Ortadan ikiye kesilir.
✏Uzun kenarina kiymali harc boydan boya konulur.
✏Rulo yapilarak kucuk kucuk kesilir.
✏Dikey olarak firin tepsisine dizilip
✏190 derecede kizarana dek pisirilir.
✏Ilk sicakligi cikinca kaynamis et suyu dokulur.
✏Yogurt ve dovulmus sarimsak karistirilir.
✏Salcali sos uzerine gezdirilir.
🍭Afiyet bal seker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder