Şefin 👤Yorumu👌: Patlıcanlı yemekler şık
davet sofraları için adeta can simidi... Bu
tarifte harika şekilde sunumlanıyor. Ben patlıcanları kızartıp kıymayı kavurarak hazırlıyorum, çiğden de hazırlanması pek tabi mümkün. Ama böyle lezzeti daha da açığa çıkıyor😉😉
Tarifin videosu için tık tık👆👆
davet sofraları için adeta can simidi... Bu
tarifte harika şekilde sunumlanıyor. Ben patlıcanları kızartıp kıymayı kavurarak hazırlıyorum, çiğden de hazırlanması pek tabi mümkün. Ama böyle lezzeti daha da açığa çıkıyor😉😉
Tarifin videosu için tık tık👆👆
4 adet patlıcan
Tuz
Su
İçi için
300 gram kıyma
1 adet soğan
1adet taze sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydonoz
Tuz
Sosu için
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Patlıcanları yıkayıp dilimleyerek, tuzlu
suda bekletin.
İç harcı için, bir tavaya sıvıyağ ekleyin.
Soğanı ince doğrayarak kavurun.
Üzerine küçük küçük doğranmış taze
sarımsağı ekleyin.
Tuzunu katıp, kıymayı kavurun.
İnce kıyılmış maydonoz ekleyerek soğumaya bırakın.
İnce kıyılmış maydonoz ekleyerek soğumaya bırakın.
Öte yandan patlıcanların suyunu sıkıp,
kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
Patlıcanları fırın kabına alın.
Patlıcan dilimlerinin üzerine kıymalı iç
harçtan ekleyin.
Sosu için, su, salça, zeytinyağı ve tuzu
ekleyerek patlıcanların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder