Şefin👤Yorumu👌: içi yumuşacık, dışı gevrek harika bir börek! Yeme de yanında yat denilen, kokusuyla lezzetini müjdeleyen cinsten... Su ve sıvıyağ bu yumuşak yapıda en büyük etken. Arzuya göre süt veya yoğurt da koyulabilir. Hazırlanışı da oldukça kolay türden.👏👏
5 adet yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 adet yumurta
İçi için
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Yumurtayı, sıvıyağı ve zeytinyağını karıştırın.
Üzerine suyu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Öte yandan ince kıyılmış soğanı, sıvıyağda kavurun.
Soğanlara, kıyma, tuz ve karabiber katarak, soğuması için başka bir kaba aktarın.
İlk yufkayı yağlanmış fırın tepsisine serin.
Üzerine sıvı karışımdan gezdirin.
İkinci yufkayı serin.
Bu kata ise kıymalı harcı ekleyin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Üzerini streçleyip buzdolabında bir gece dinlendirin.
(Şayet vakit darlığınız varsa 2 saat kadar buzlukta da bekletebilirsiniz).
En üste yumurta sarısı sürerek çörek otu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder