Şefin👤Önerisi👌; Hem göz alıcı zerafeti, hem de müthiş lezzetiyle adeta sultanlara lâyık bir tatlı. Haşhaşın kattığı çıtırlık, hamurundaki tereyağ kokusuyla uyumu raksa tutuluyor gibi. Tarifte dikkat etmeniz gereken detay ise, şerbetin mutlaka soğuk ekleniyor olması.👏👏
200 gram tereyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Dekoru için
Süt
Haşhaş
Ceviz içi
Şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon dilimi
Bir tencereye su ve şeker eklenir.
Limon dilimi ilavesiyle şerbet kıvamı alana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Hamur için tereyağ ve yumurta karıştırılır.
İrmik, toz şeker ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
Un, kabartma tozu ve vanilin ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Hamurdan cevizden biraz iri bezeler koparılır.
Önce süte ardından haşhaşa bulanarak yağlanmış fırın kabına dizilir.
Üzerine ceviz tanesi batırılarak, hafif yassı bir form verilir.
Tüm bezelere aynı işlem uygulanarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
İlk sıcaklığının çıkmasının akabinde şerbet gezdirilerek servise hazırdır.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder