Şefin👤Önerisi:👏 Bu kurabiye bir başka! Sıradan olmayan basit ama iddialı bir tatlı arıyorsanız buna bayılacaksınız. Ben bu tarz tariflerde, mutlaka tereyağ kullanılmasından taraftarım. Elbette dilerseniz margarin de alternatif olabilir, ama tereyağının kattığı lezzeti yeterince veremediği de aşikâr. Piştiğinde oluşan çatlamalar ise sizi korkutmasın.👏👏
200 gram tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
25 gram pudra şekeri
1 çimdik tuz
2 adet yumurta
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldığı kadar un
Şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Dekoru için
Damla çikolata
Süt ve toz şeker bir sos tenceresinde hafif ısıtılır.
Soğumaya bırakılır.
Hamuru için, tereyağa, toz şeker ve pudra şekeri eklenir.
Yumurta ve tuz ilave edilir.
Kakao eklenerek karıştırma işlemi sürdürülür.
Kabartma tozu, vanilin ve un yavaşça eklenerek çok sert olmayacak yapıda hamur yoğrulur.
Yağlı kağıt serili fırın kabına, ceviz iriliğindeki bezeler dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeler çatlayana dek pişirilir.
İlk sıcaklığının çıkmasının ardından sütlü şerbete bulanır.
Kalan sos üzerlerine gezdirilir.
Buzdolabında bir saat dinlendirilir.
Servis esnasında damla çikolata ile süslenir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder