Ana içeriğe atla

👉Ramazan Pidesi/Ramadan Pide👈

👀Şefin Önerisi; 👍Ramazanın baş tacı pideyi hiç evinizde denemeyi düşündünüz mü? Eğer denemediyseniz mutlaka uygulayın. Çünki yapımı çok kolay. Böylelikle sahur ve iftar için kendi emeğinizin tadını çıkartmış olursunuz.😉😉
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket instant maya
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
3 su bardağı un
Üzeri için
Çörek otu
Susam


Sütü hafif ılıtın. 
İçine mayayı ekleyerek karıştırın.
Bir kaba su, sütlü mayalı karışımı, zeytinyağını karıştırın.
Tuzu ve toz şekeri ekleyin.
Unu azar azar ekleyerek hamuru toparlayın. 
Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırın.
Elinizi hafif ıslatarak hamura pide formu verin.
Üzerine zeytinyağı sürerek çörekotu susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
____________________________

200 ml water
200 ml milk
50 ml olive oil
1 packet instant yeast
3 teaspoons sugar
1 tablespoon salt
600 g flour
For the above
Nigella
Sesame

Milk warm light.
Add the yeast to the milk.
A rough water, stir the milk mixture and oil.
Add salt and sugar 
make dough by adding flour gradually.
Off and on for 1 hour fermentation stretch film.
give me your hand soaking in the form of pie dough.
take on the olive oil. Sprinkle sesame cumin.
Baking in a preheated 180 degrees.
🍭Bon Appetit🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...