👀Şefin Önerisi; 👍Ramazanın baş tacı pideyi hiç evinizde denemeyi düşündünüz mü? Eğer denemediyseniz mutlaka uygulayın. Çünki yapımı çok kolay. Böylelikle sahur ve iftar için kendi emeğinizin tadını çıkartmış olursunuz.😉😉
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket instant maya
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
3 su bardağı un
Üzeri için
Çörek otu
Susam
Üzeri için
Çörek otu
Susam
Sütü hafif ılıtın.
İçine mayayı ekleyerek karıştırın.
Bir kaba su, sütlü mayalı karışımı, zeytinyağını karıştırın.
Tuzu ve toz şekeri ekleyin.
Unu azar azar ekleyerek hamuru toparlayın.
Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırın.
Elinizi hafif ıslatarak hamura pide formu verin.
Üzerine zeytinyağı sürerek çörekotu susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭
____________________________
200 ml water
200 ml milk
50 ml olive oil
1 packet instant yeast
3 teaspoons sugar
1 tablespoon salt
600 g flour
For the above
Nigella
Sesame
Milk warm light.
Add the yeast to the milk.
A rough water, stir the milk mixture and oil.
Add salt and sugar
make dough by adding flour gradually.
Off and on for 1 hour fermentation stretch film.
give me your hand soaking in the form of pie dough.
take on the olive oil. Sprinkle sesame cumin.
Baking in a preheated 180 degrees.
🍭Bon Appetit🍭

Yorumlar
Yorum Gönder