Ana içeriğe atla

🔷Şekerpare🔷

Sef der ki, soyle bir tatli yapayim. Hem lezzetli olsun, hem de sofrada hatri sayilir bir agirligi olsun diyorsaniz sekerpare den iyisini zannediyorum bulamazsiniz. Serbetli oldugundan temkinli tuketmek de elbette ki yarar var. Eger tarifi klasige uyarlamak isterseniz ceviz veya findik da tercih edilebilir.
Sekerpare videosu icin tik tik


250 gr. Tereyag
2 adet yumurta (birinin yalnizca aki)
2 cay bardagi irmik
1 cay bardagi toz seker
1 paket vanilin
Yarim cay kasigi karbonat
Yarim cay kasigi kabartma tozu
4 su bardagi un
Serbeti icin
3 su bardagi su
3 su bardagi toz seker
Limon dilimi
Suslemek icin
Hindistan cevizi

Serbeti icin tozseker su ve limon ocakta pisirilir.
Kaynamaya baslayinca 20 dk. kadar daha pisirilir.
Ayri bir kapta oda sicakligindaki tereyag ve yumurta karistirilir.
Toz seker ve irmik ilave edilerek harmanlanir.
Kabartma tozu vanilin karbonat ve un elenerek yavasca eklenir.
Kucuk yuvarlaklar yapilarak hafifce yassitilir (Bknz. Bir onceki Video)
Yumurtanin sarisi surulerek catalla sekil verilir.
Onceden isitilmis 170 derece firinda pisirilir.
Pisince ilik tatliya soguk serbet ilave edilir.
Hindistan cevizi ile servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
_____________________________________________

Chief says; both were delicious, and if you are looking for a good recipe, you should try it. Yes we are talking about şekerpare sweet. You should consume careful because tampon. If you want, you can also choose to prepare classic recipes as walnuts or hazelnuts.
250 gr. butter
2 eggs (only white one)
2 tea cup semolina
1 cup granulated sugar
1 package vanillin
Half teaspoon baking soda
Half a teaspoon of baking powder
4 cups flour
For the syrup
3 cups water
3 cups powdered sugar
A slice of lemon
to decorate
coconut
Sherbet on the sugar and lemon juice cooked in a hearth.
Bring to a boil for 20 minutes. much more it cooked.
In a separate vessel is mixed with butter and eggs at room temperature.
Granulated sugar is added and blended grits.
Sieved flour and baking powder vanillin carbonate is added slowly.
Small circles made of flattened slightly (see video of a departure.)
Egg yolk is given shape by applying a fork.
Baked in an oven preheated at 170 degrees.
In warm puffy sweet, cold syrup is added.
It served with coconut.
Bon Appetit
Click me for the video.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...