Ana içeriğe atla

🍩Dondurma Kurabiye/Chocolate Chip Cookie🍩

☆Sefin Onerisi: 👀Kurabiyeleri kim sevmez ki... Ustelik bir de damla cikolatali ise. Ben sekillendirmede dondurma kasigi kullandim. Ama siz dilerseniz farkli sekiller de verebilirsiniz. Sonra da sutunuzun kahvenizin yaninda kitir kitir bu hazzin tadini cikarabilirsiniz.

150 gr tereyag (oda isisinda)
1 cay bardagi siviyag
Yarim su bardagi pudra sekeri
Yarim su bardagi esmer seker (veya toz seker)
1 adet yumurta
1 su bardagi nisasta
2 su bardagi un
1.5 cay bardagi damla cikolata
1 paket vanilin
Yarim paket kabartma tozu
Tarifin videosu icin bana tik tik


Damla cikolata haric tum malzemeleri teker teker ilave ederek yogurun.
En son cikolatalari ekleyerek kulak memesi yumusakliginda hamur elde edin.
Buzdolabinda 15-20 dk. dinlendirin.
Firini onceden isitin.
Metal bir dondurma kasigiyla hamura sekil verin.
(Eger yoksa benim gibi plastik kasiklardan da faydalanabilirsiniz. Ben icindeki plastik kismin seklinin kurabiyelere gecmemesi icin buzdolabi posedine sardim. Bknz. Bir onceki video)
Firin tepsisine kurabiyeleri dizin.
(Ortalama 25 adet cikiyor).
160 derecede pembelesmeden pisirin.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
_________________________________________

🌟Chef's Review:👀Do you like eating cookies. So, do you like the chocolate cookies? I figure while the cookies, I used the ice cream scoop. But you can also be different. You can eat these cookies beside milk or coffee.

150 grams butter (room temperature)
1 teacup of oil
½ cup powdered sugar
½ cup brown sugar
1 egg
1 cup of starch
2 cups flour
1.5 cups chocolate 
1 package vanillin
Half a packet of baking powder
Mix all ingredients except chocolate.
Chocolates are made by adding a soft dough.
Leave it for 15 or 20 minutes in the fridge.
Heat the oven.
The shapes the dough with ice cream spoon.
cookies on a baking tray index.
(Average happening 25).
160 degrees and cook.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...