Yarim kg dolmalik biber
2 su bardagi pirinc
2 su bardagi bulgur
Yarim su bardagi sehriye
1 adet sogan
Yarim bag maydanoz
2 yemek kasigi salca
Zeytinyagi
Tuz
Arzuya gore
Dolmalik fistik
Kus uzumu
Pisirmek icin
2 su bardagi sicak su
Tuz
Zeytinyagi
Salca
Uzeri icin
Havuc
Ise dolmalik biberlerin kapagi cikarilip temizlenerek baslanir.
Iclerine azicik tuz serpilir.
Temizlenmis Sogan rendelenir, maydonoz incecik kiyilir.
Pirinc ve bulgur yikanip suzulur.
Tum ic malzemeler karistirilip tuz, salca ve zeytinyagi eklenir.
Dolmalik biberler cok siki olmadan uzerlerinde pay kalacak bicimde doldurulur.
Havuc veya domatesten kapak yapilir.
Salcali su hazirlanip cam tepsiye dizilmis biberlere gezdirilir.
Uzerine yagli kagitli aluminyum folyo kapatilir.
Isitilmis 190 derece firinda pisirilir.
En son folyo alinarak uzerlerinin kizarmasi saglanir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin tavsiyesi: Biber dolmasini bir de bu sekilde deneyin. Oldukca pratik ve daha hafif bir yapida pisiyor. Ben ic malzemeyi genelde kavurmuyorum. Dilerseniz biraz ocakta pisirebilirsiniz
2 su bardagi pirinc
2 su bardagi bulgur
Yarim su bardagi sehriye
1 adet sogan
Yarim bag maydanoz
2 yemek kasigi salca
Zeytinyagi
Tuz
Arzuya gore
Dolmalik fistik
Kus uzumu
Pisirmek icin
2 su bardagi sicak su
Tuz
Zeytinyagi
Salca
Uzeri icin
Havuc
Ise dolmalik biberlerin kapagi cikarilip temizlenerek baslanir.
Iclerine azicik tuz serpilir.
Temizlenmis Sogan rendelenir, maydonoz incecik kiyilir.
Pirinc ve bulgur yikanip suzulur.
Tum ic malzemeler karistirilip tuz, salca ve zeytinyagi eklenir.
Dolmalik biberler cok siki olmadan uzerlerinde pay kalacak bicimde doldurulur.
Havuc veya domatesten kapak yapilir.
Salcali su hazirlanip cam tepsiye dizilmis biberlere gezdirilir.
Uzerine yagli kagitli aluminyum folyo kapatilir.
Isitilmis 190 derece firinda pisirilir.
En son folyo alinarak uzerlerinin kizarmasi saglanir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin tavsiyesi: Biber dolmasini bir de bu sekilde deneyin. Oldukca pratik ve daha hafif bir yapida pisiyor. Ben ic malzemeyi genelde kavurmuyorum. Dilerseniz biraz ocakta pisirebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder