🍴125 gr tereyag
🍴1 su bardagi su
🍴1 su bardagi un
🍴1 paket vanilin
🍴3 adet buyuk boy yumurta
Ici icin
🍴3 su bardagi sut
🍴1 yemek kasigi nisasta
🍴2 yemek kasigi un
🍴1.5 cay bardagi tozseker
🍴1 adet yumurta
🍴1 paket cirpilmis kremsanti
🍴100 gr yaban mersini
Uzeri icin
🍴1 paket bitter cikolata
🍴1 kutu krema
Oncelikle su ve tereyag bir tencerede eritilir.☕ Uzerine yavasca un eklenir.🍵 Kavrulunca ocak kapatilir.🍨 Vanilin eklenir. 🍧Karisim oda sicakligina geldiginde Teker teker yumurtalar ilave edilerek civik bir hamur elde edilir. 🍦
🍩Krema sikma torbasina hamur koyulur. 🍰Yagli kagit serili tepsiye aralikli olarak sikilir. 🍪Onceden isitilmis firinda 35 40 dk. 165 derecede pisirilir. Ici icin tum malzemeler pisirilir. 🍫Pisen muhallebiye cirpilip sogutulmus krem santi eklenir. 🍮Profiteroller kenarindan kesilir muhallebi ve birkac adet yaban mersini konulur. 🍯Dondurma kuplarina dizilir.🍳 Uzerine benmari usulu eritilip kremayla karistirilmis cikolata sosu gezdirilir.🍔
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
Sefin onerisi: 👍👍profiterol hamurlari firindayken asla kapagini acmayin aksi takdirde hamurlariniz kabarmaz. Eger yumurtalariniz kucukse 4 tane kullanabilirsiniz. Bu mukemmel tarifte biraz degisiklik yapip yaban mersini kullandim. Siz dilerseniz baska meyvelerle de tatlandirabilirsiniz. 😉
Tarifin videosu icin tikla
Yorumlar
Yorum Gönder