🍴4 adet ayva🍴
🍴4 su bardagi su🍴
🍴3 su bardagi toz seker🍴
🍴1 paket kaymak🍴
🍴4-5 adet karanfil🍴
🍴Ceviz ici🍴
👌Ayvalar kabuklari ve cekirdeklerinden temizlenir.
👌Ortadan ikiye bolunur.
👌Ocakta kabuklari cekirdekleri ve su ilavesiyle 5 dakika pisirilir.
👌Uzerine tozseker eklenip kisik ateste karanfillerle ayvanizin sertligine gore 2 saat pisirilir.
👌Soguyunca servis tabagina alinip, suyundan uzerilerine gezdirilir.
👌Kaymak ve ceviz ici ile tadima hazirdir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
Sefin onerisi:👍👍Kis mevsimi denince ben de akla gelen ilk meyvedir ayva. C vitamini ve lif bakimindan oldukca zengin olan ayvanin tatlisi ise ayri bir muazzam oluyor. Rengini kabuklari ve cekirdeklerinden almasi sebebiyle de gida boyasina gerek kalmiyor. Geriye sadece damla damla akan serbeti ile yumusacik yapili enfes tatlinizin tadini cikartmak kaliyor
🍴4 su bardagi su🍴
🍴3 su bardagi toz seker🍴
🍴1 paket kaymak🍴
🍴4-5 adet karanfil🍴
🍴Ceviz ici🍴
👌Ayvalar kabuklari ve cekirdeklerinden temizlenir.
👌Ortadan ikiye bolunur.
👌Ocakta kabuklari cekirdekleri ve su ilavesiyle 5 dakika pisirilir.
👌Uzerine tozseker eklenip kisik ateste karanfillerle ayvanizin sertligine gore 2 saat pisirilir.
👌Soguyunca servis tabagina alinip, suyundan uzerilerine gezdirilir.
👌Kaymak ve ceviz ici ile tadima hazirdir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
Sefin onerisi:👍👍Kis mevsimi denince ben de akla gelen ilk meyvedir ayva. C vitamini ve lif bakimindan oldukca zengin olan ayvanin tatlisi ise ayri bir muazzam oluyor. Rengini kabuklari ve cekirdeklerinden almasi sebebiyle de gida boyasina gerek kalmiyor. Geriye sadece damla damla akan serbeti ile yumusacik yapili enfes tatlinizin tadini cikartmak kaliyor

Yorumlar
Yorum Gönder