Ana içeriğe atla

Kibris Tatlisi

4 adet orta boy yumurta
🍴Yarim su bardagi toz seker
🍴1 su bardagi cekilmis ceviz yada findik ici
🍴Yarim su bardagi sut
🍴1 su bardagi siviyag
🍴1 su bardagi galeta unu
🍴1 paket kabartma tozu
🍴1 paket vanilin
Serbeti icin
🍴3 su bardagi su
🍴3 su bardagi toz seker
🍴1 dilim limon
Kremasi icin
🍴1 paket hazir vanilyali dolgu kremasi
Suslemek icin
🍴Cikolatali sekerleme

Oncelikle serbet icin seker ve su eritilir. Icine limon dilimi eklenir. 🍇Akmayan yogun bir kivam alana dek pisirilir.🍰 Ilinmaya birakilir.
Yumurtalar mikserle kopurune dek cirpilir.🍹 Sonrasinda azar azar seker ilave edilir. 🍩Siviyag ve sut de ilave edilerek cirpilmaya devam edilir.🍧 Iri cekilmis ceviz ici de karisima eklenir.🍫 Tum kek islemlerinde oldugu gibi kuru malzemeler galeta unu kabartma tozu vanilin en son eklenir.🍟 Koyu kek kivami alinca, yaglanmis buyuk boy cam tepsiye dokulur.🍖 Onceden isitilmis 190 derece firinda kontrol edilerek pisirilir. 🍤Ilk yarim saat firin acilmaz. Cop sisle pisip pismedigi kontrol edilir.🍙 Eger cop sis temiz cikiyorsa tatli pismis demektir. 🍌Oda sicakligina geldiginde soguk serbet ilik keke dokulur. ☕Pasta kremasi tarifteki gibi yapilir. Soguyan tatliya surulur. 🍪Cikolata sekerlemesi ile suslenerek dolapta dinlendirilir.🍦
🍭🍭🍭Afiyet bal seker olsun.🍭🍭🍭
Sefin onerisi: 👍👍eger ceviz ici kullanmayacaksiniz hindistan cevizi de kullanabilirsiniz. Yada hic biri elinizde yoksa galeta unu miktarini bir bucuk bardak yapabilirsiniz. Yumurtalariniz buyuk boysa 3 yumurta kullanmaniz daha mantikli.. serbet kivamini yakalamak icinse bir miktar tirnaginiza damlatin. Serbet tirnaginizdan kaymiyor, sabit kaliyorsa olmus demektir.
Daha fazlasi icinwww.instagram.com/lezzetmasali

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...