4 adet orta boy yumurta
🍴Yarim su bardagi toz seker
🍴1 su bardagi cekilmis ceviz yada findik ici
🍴Yarim su bardagi sut
🍴1 su bardagi siviyag
🍴1 su bardagi galeta unu
🍴1 paket kabartma tozu
🍴1 paket vanilin
Serbeti icin
🍴3 su bardagi su
🍴3 su bardagi toz seker
🍴1 dilim limon
Kremasi icin
🍴1 paket hazir vanilyali dolgu kremasi
Suslemek icin
🍴Cikolatali sekerleme
Oncelikle serbet icin seker ve su eritilir. Icine limon dilimi eklenir. 🍇Akmayan yogun bir kivam alana dek pisirilir.🍰 Ilinmaya birakilir.
Yumurtalar mikserle kopurune dek cirpilir.🍹 Sonrasinda azar azar seker ilave edilir. 🍩Siviyag ve sut de ilave edilerek cirpilmaya devam edilir.🍧 Iri cekilmis ceviz ici de karisima eklenir.🍫 Tum kek islemlerinde oldugu gibi kuru malzemeler galeta unu kabartma tozu vanilin en son eklenir.🍟 Koyu kek kivami alinca, yaglanmis buyuk boy cam tepsiye dokulur.🍖 Onceden isitilmis 190 derece firinda kontrol edilerek pisirilir. 🍤Ilk yarim saat firin acilmaz. Cop sisle pisip pismedigi kontrol edilir.🍙 Eger cop sis temiz cikiyorsa tatli pismis demektir. 🍌Oda sicakligina geldiginde soguk serbet ilik keke dokulur. ☕Pasta kremasi tarifteki gibi yapilir. Soguyan tatliya surulur. 🍪Cikolata sekerlemesi ile suslenerek dolapta dinlendirilir.🍦
🍭🍭🍭Afiyet bal seker olsun.🍭🍭🍭
Sefin onerisi: 👍👍eger ceviz ici kullanmayacaksiniz hindistan cevizi de kullanabilirsiniz. Yada hic biri elinizde yoksa galeta unu miktarini bir bucuk bardak yapabilirsiniz. Yumurtalariniz buyuk boysa 3 yumurta kullanmaniz daha mantikli.. serbet kivamini yakalamak icinse bir miktar tirnaginiza damlatin. Serbet tirnaginizdan kaymiyor, sabit kaliyorsa olmus demektir.
Daha fazlasi icinwww.instagram.com/lezzetmasali
🍴Yarim su bardagi toz seker
🍴1 su bardagi cekilmis ceviz yada findik ici
🍴Yarim su bardagi sut
🍴1 su bardagi siviyag
🍴1 su bardagi galeta unu
🍴1 paket kabartma tozu
🍴1 paket vanilin
Serbeti icin
🍴3 su bardagi su
🍴3 su bardagi toz seker
🍴1 dilim limon
Kremasi icin
🍴1 paket hazir vanilyali dolgu kremasi
Suslemek icin
🍴Cikolatali sekerleme
Oncelikle serbet icin seker ve su eritilir. Icine limon dilimi eklenir. 🍇Akmayan yogun bir kivam alana dek pisirilir.🍰 Ilinmaya birakilir.
Yumurtalar mikserle kopurune dek cirpilir.🍹 Sonrasinda azar azar seker ilave edilir. 🍩Siviyag ve sut de ilave edilerek cirpilmaya devam edilir.🍧 Iri cekilmis ceviz ici de karisima eklenir.🍫 Tum kek islemlerinde oldugu gibi kuru malzemeler galeta unu kabartma tozu vanilin en son eklenir.🍟 Koyu kek kivami alinca, yaglanmis buyuk boy cam tepsiye dokulur.🍖 Onceden isitilmis 190 derece firinda kontrol edilerek pisirilir. 🍤Ilk yarim saat firin acilmaz. Cop sisle pisip pismedigi kontrol edilir.🍙 Eger cop sis temiz cikiyorsa tatli pismis demektir. 🍌Oda sicakligina geldiginde soguk serbet ilik keke dokulur. ☕Pasta kremasi tarifteki gibi yapilir. Soguyan tatliya surulur. 🍪Cikolata sekerlemesi ile suslenerek dolapta dinlendirilir.🍦
🍭🍭🍭Afiyet bal seker olsun.🍭🍭🍭
Sefin onerisi: 👍👍eger ceviz ici kullanmayacaksiniz hindistan cevizi de kullanabilirsiniz. Yada hic biri elinizde yoksa galeta unu miktarini bir bucuk bardak yapabilirsiniz. Yumurtalariniz buyuk boysa 3 yumurta kullanmaniz daha mantikli.. serbet kivamini yakalamak icinse bir miktar tirnaginiza damlatin. Serbet tirnaginizdan kaymiyor, sabit kaliyorsa olmus demektir.
Daha fazlasi icinwww.instagram.com/lezzetmasali
Yorumlar
Yorum Gönder