Şefin 👩🍳Önerisi: Sen bu satırları okurken ben şu an sıcak kumlardan🌞, serin sulara 🌊 doğru ilerliyorum desem. Geldik bayramın ikinci gününe. Baklava, börek, şurup, şerbet yemekten bîçare vaziyetteysen hemen pastanelerdeki bu şenliği şipşak sofrana da kat. Kat ki, bayramın coşkusu iyice işlesin karışsın hoş sohbet lakırdılara... Zaten toplamda hazırlanışı, pişirilmesi derken en fazla 1 saatini alır. Haydi, haydi sen çayı ocağa koy, ☕ demlenene kadar kurabiyen hazır bile.😉
150 gram tereyağ
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 yumurta beyazı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı sirke
1 paket vanilin
Yarım su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
200 gram kuru üzüm
1 çay bardağı nişasta
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Oda ısısındaki margarin ve zeytinyağı bir karıştırma kabına alınır.
Yumurta ve yumurta beyazı karışıma eklenir.
Toz şeker ve pudra şekeri ilave edilerek karıştırılır.
Karbonat eklenerek sirke ile köpürtülür.
Karışıma vanilin ilave edilir.
Sıcak suyla yıkanmış kuru üzümler ve iri kıyım fındık taneleri karışıma katılır.
Nişasta ve un elenerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
Streçlenerek buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
İstenilen şekil verilerek kurabiyelere yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
🌟Afiyet Olsun🌟
Yorumlar
Yorum Gönder