Şefin👩🍳 Yorumu: Hepimizin aşina olduğu nostaljik bir lezzet aslında tavuk göğsü. Çocukluğumun en sevdiğim tatlarındandı benim de... Annemin küçücük yemek defterinde yer alan tariflerden yalnızca biriydi. Bundandır bazı tatların ve kokuların içimizde bir yerlere dokunuşu... O günlerden arta kalansa eksilip çoğaldıklarımız değil mi? Şu duygusal sis perdesini dağıtıp asıl mevzuya gelmek gerekirse orjinalinin tavuk etiyle yapıldığını bilmeyen yoktur sanırım. Ben biraz daha değişiklik yaparak un miktarını azaltıp badem unu ve kuş üzümlerinden destek aldım. Toz şeker oranını şekerli sevenler biraz arttırabilir.
1 litre süt
100 gram tereyağ
1 çay bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı badem unu
1 çay bardağı kuş üzümü
1 paket vanilin
Dekoru için
Kakao
Tereyağı ve un kavrulur.
Toz şeker ve badem unu ilave edilir.
Süt ve sıcak suda bekletilmiş kuş üzümler
de eklenerek topaklanmaması için çırpılır.
En son vanilin eklenerek suyla ıslatılmış
cam tepsiye ilave edilerek 3 saat
dinlendirilir.
Dilimlenerek servis edilir.
🍭Afiyet olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder