Ana içeriğe atla

🥞Karamelize Soğan Yatağında Patates Köftesi🥞

Şefin👩‍🍳Önerisi: Haftaya güzel bir tarifle başlayalım. 💕Hava bugün sonbahara inat bir güzellikte⛅ ise nefis bir patates köftesiyle şenlensin sofralar.🌟 Tarifi biraz değişikliğe giderek karamelize soğan ile birleştirdim. Patates köftesinde arzu edersen içine kaşar peyniri de kullanabilirsin😋. Aynı şekilde galeta unu yerine tarhanaya bulayarak da güzel bir değişiklik yapabilirsin. Ben artan köfteleri herhangi bir paneleme işlemi yapmaksızın şekillendirip dondurucuma kaldırdım. Nasıl hazırladığımı IG Tv den izleyebilirsin.🤗




Patates Köftesi İçin

4 adet haşlanmış patates

1 su bardağı irmik

1 su bardağı ince bulgur

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

1 adet yumurta

Tuz

Kuru nane

Kimyon

Bulamak için

2 su bardağı Galeta unu

1 adet Yumurta

Kızartmak için

 sıvıyağ


Karamelize Soğan için

2 adet soğan

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet esmer küp şeker

Tuz

2 yemek kaşığı elma sirkesi




İlk olarak köfteyle başlayalım.

Derin bir kaba irmik ve ince bulgur alınır.

Kaynar sıcak su eklenerek demlenmeye 

bırakılır.

Haşlanmış patates, yumurta, ince kıyım 

maydanoz ve dereotu eklenerek yoğrulur.

Tuz ve baharatlar eklenerek yuvarlak yassı 

şekli verilir.

Önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta 

ununa bulanır.


Kızdırılmış sıvıyağda kızartılır.

Karamelize soğan için, jülyen doğranmış 

soğanlar sıvıyağda sarartılır.

Tuz ve küp şeker eklenerek elma sirkesi 

ilave edilir.

Servis tabağına karamelize soğanlar 

alınarak üzerine patates köfteleri dizilir.

Limon dilimleriyle servis edilir.

🍭Afiyet bal şeker olsun🍭


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...