Şefin👩🍳Önerisi: Haftaya güzel bir tarifle başlayalım. 💕Hava bugün sonbahara inat bir güzellikte⛅ ise nefis bir patates köftesiyle şenlensin sofralar.🌟 Tarifi biraz değişikliğe giderek karamelize soğan ile birleştirdim. Patates köftesinde arzu edersen içine kaşar peyniri de kullanabilirsin😋. Aynı şekilde galeta unu yerine tarhanaya bulayarak da güzel bir değişiklik yapabilirsin. Ben artan köfteleri herhangi bir paneleme işlemi yapmaksızın şekillendirip dondurucuma kaldırdım. Nasıl hazırladığımı IG Tv den izleyebilirsin.🤗
Patates Köftesi İçin
4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
Tuz
Kuru nane
Kimyon
Bulamak için
2 su bardağı Galeta unu
1 adet Yumurta
Kızartmak için
sıvıyağ
Karamelize Soğan için
2 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet esmer küp şeker
Tuz
2 yemek kaşığı elma sirkesi
İlk olarak köfteyle başlayalım.
Derin bir kaba irmik ve ince bulgur alınır.
Kaynar sıcak su eklenerek demlenmeye
bırakılır.
Haşlanmış patates, yumurta, ince kıyım
maydanoz ve dereotu eklenerek yoğrulur.
Tuz ve baharatlar eklenerek yuvarlak yassı
şekli verilir.
Önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta
ununa bulanır.
Kızdırılmış sıvıyağda kızartılır.
Karamelize soğan için, jülyen doğranmış
soğanlar sıvıyağda sarartılır.
Tuz ve küp şeker eklenerek elma sirkesi
ilave edilir.
Servis tabağına karamelize soğanlar
alınarak üzerine patates köfteleri dizilir.
Limon dilimleriyle servis edilir.
🍭Afiyet bal şeker olsun🍭


Yorumlar
Yorum Gönder