👀Sefin Tavsiyesi:👏 Kıyır kıyır ve özel kokulu... Hamurunda maya bulunmadan karbonat ve kabartma tozu vesilesiyle kabartılan muntazam bir poğaça. Davet sofralarımda pratikliğinden mütevellit sıkça yaparım. Özellikle leziz görüntüsünün arkasındaki sır perdesini aralamak isteyen misafirlerim de tadımlamak için sabırsızlanırlar pek tabî. Doğum günü gibi kalabalık etkinliklerde de epey bereketli olduğu kesin.😉😉
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
1 adet kup seker
1 demet dereotu
1 cay bardagi zeytinyagi
2 adet yumurta aki
2 adet karanfil
Aldigi kadar un
Tuz
Uzeri icin
2 adet yumurta sarisi
iç çekirdek
🌰Derin bir kapta yogurt, karbonat, kabartma tozu ve kup seker karistirilir.
🌰Ardindan dereotu, zeytinyagi, yumurta aki ve karanfilin bas kismi eklenir.
🌰Yavasca un ilave edilir. 🌰Hamurunuz cok sert olmayacak yapida hazirlanmalidir. 🌰Dilediginiz sekil verilerek yumurta sarisi surulup, çekirdek içi serpilir.
🌰Onceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirilir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
_________________________________
👀Chef's suggestions👏This recipe is in no yeast. So should not wait too. I give you a very quick recipe. You will be totally satisfied.
🔪200 ml yogurt
🔪1 packet of baking powder
🔪1 package carbonate
🔪1 cube of sugar
🔪1 bunch fresh dill
🔪100 ml olive oil
🔪2 egg whites
🔪2 cloves
a quantity flour
🔪Salt
🔪2 egg yolks
🔪Cumin 🌰In a deep cup yogurt, carbonate, mix baking soda and sugar cube.
🌰Dill, olive oil, egg white and clove extra.
🌰It is flour added slowly.
🌰The dough should be stiff.
🌰Giving way to find the egg yolks.
🌰Sprinkle herb scones.
🌰Bake at 175 degrees.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭
Yorumlar
Yorum Gönder