Ana içeriğe atla

🐞Dereotlu Poğaça/Dill Pogacha🐞

👀Sefin Tavsiyesi:👏 Kıyır kıyır ve özel kokulu... Hamurunda maya bulunmadan karbonat ve kabartma tozu vesilesiyle kabartılan muntazam bir poğaça. Davet sofralarımda pratikliğinden mütevellit sıkça yaparım. Özellikle leziz görüntüsünün arkasındaki sır perdesini aralamak isteyen misafirlerim de tadımlamak için sabırsızlanırlar pek tabî. Doğum günü gibi kalabalık etkinliklerde de epey bereketli olduğu kesin.😉😉


1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
1 adet kup seker
1 demet dereotu
1 cay bardagi zeytinyagi
2 adet yumurta aki
2 adet karanfil
Aldigi kadar un
Tuz
Uzeri icin
2 adet yumurta sarisi
iç çekirdek 
🌰Derin bir kapta yogurt, karbonat, kabartma tozu ve kup seker karistirilir.
🌰Ardindan dereotu, zeytinyagi, yumurta aki ve karanfilin bas kismi eklenir.
🌰Yavasca un ilave edilir. 🌰Hamurunuz cok sert olmayacak yapida hazirlanmalidir. 🌰Dilediginiz sekil verilerek yumurta sarisi surulup, çekirdek içi serpilir.
🌰Onceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirilir.
🍭🍭Afiyet bal seker olsun🍭🍭
_________________________________ 
👀Chef's suggestions👏This recipe is in no yeast. So should not wait too. I give you a very quick recipe. You will be totally satisfied. 
🔪200 ml yogurt
🔪1 packet of baking powder
🔪1 package carbonate
🔪1 cube of sugar
🔪1 bunch fresh dill
🔪100 ml olive oil
🔪2 egg whites
🔪2 cloves
a quantity flour
🔪Salt
 🔪2 egg yolks
🔪Cumin 🌰In a deep cup yogurt, carbonate, mix baking soda and sugar cube.
🌰Dill, olive oil, egg white and clove extra.
🌰It is flour added slowly.
🌰The dough should be stiff.
🌰Giving way to find the egg yolks.
🌰Sprinkle herb scones.
🌰Bake at 175 degrees.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...