Ana içeriğe atla

🌟İçli Köfte {Fincanda}/Stuffed Meatballs🌟

Şefin👤Yorumu:👀 Sürekli şeklini tutturamamaktan dertlendiğimiz, hazırlarken renkten renge girdiğimi, Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden İçli Köfteyi, kahve fincanında şekil vererek yaptım. Ne tadından, ne de şeklinden, taviz vermeyen muhteşem bir tarif oldu. Tabi itiraf etmek gerekirse öyle aman aman zamanınızı almıyor da diyemem. Ben kızartılarak hazırlanan reçeteyi daha çok seviyorum. Ama haşlayarak yapılması da pek tabī mümkün. Hatta bu sıcaklarda yanına buz gibi yoğurtlu semizotu salatasıyla da harika oluyor😉😉


İç harcı
200 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik

Dış kısım
1.5 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı un
1 su bardağı kadar sıcak su
Tuz
Karabiber


İncecik kıyılmış soğanlar sıvıyağda sotelenir.
Kıyma ve tuz eklenerek kavrulur.
Ceviz içi ve baharat ilavesiyle ocaktan soğuması için alınır.

Derin bir kapta irmik ve bulgur üzerini aşacak kadar sıcak suyla demlenmeye bırakılır.
Hemen akabinde sırasıyla yumurta, un, tuz, salça ve karabiber ilave edilir.
Harç birbiriyle iyice özdeşleşene kadar yoğrulur.
Bir kaba elimizi ıslatmak için su hazırlanır.
Türk kahvesi fincanının içine buzdolabı poşedi serilir.
İri ceviz büyüklüğünde parça koyularak elimizle iyice inceltilir. (Suyla elinizi ıslatırsanız daha da kolaylaşıyor).
Ortasına iç harç ilavesiyle açıkta kalan kısım da, bulgurlu karışım yardımıyla kapatılır.
Tüm harca aynı işlem uygulanır.
Kızdırılmış sıvıyağda, köfteler kızarana değin pişirilir.
İstenirse domates ve taze soğanla servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...