Şefin👤Yorumu:👀 Sürekli şeklini tutturamamaktan dertlendiğimiz, hazırlarken renkten renge girdiğimi, Türk Mutfağının geleneksel lezzetlerinden İçli Köfteyi, kahve fincanında şekil vererek yaptım. Ne tadından, ne de şeklinden, taviz vermeyen muhteşem bir tarif oldu. Tabi itiraf etmek gerekirse öyle aman aman zamanınızı almıyor da diyemem. Ben kızartılarak hazırlanan reçeteyi daha çok seviyorum. Ama haşlayarak yapılması da pek tabī mümkün. Hatta bu sıcaklarda yanına buz gibi yoğurtlu semizotu salatasıyla da harika oluyor😉😉
İç harcı
200 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Dış kısım
1.5 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı un
1 su bardağı kadar sıcak su
Tuz
Karabiber
İncecik kıyılmış soğanlar sıvıyağda sotelenir.
Kıyma ve tuz eklenerek kavrulur.
Ceviz içi ve baharat ilavesiyle ocaktan soğuması için alınır.
Derin bir kapta irmik ve bulgur üzerini aşacak kadar sıcak suyla demlenmeye bırakılır.
Hemen akabinde sırasıyla yumurta, un, tuz, salça ve karabiber ilave edilir.
Harç birbiriyle iyice özdeşleşene kadar yoğrulur.
Bir kaba elimizi ıslatmak için su hazırlanır.
Türk kahvesi fincanının içine buzdolabı poşedi serilir.
İri ceviz büyüklüğünde parça koyularak elimizle iyice inceltilir. (Suyla elinizi ıslatırsanız daha da kolaylaşıyor).
Ortasına iç harç ilavesiyle açıkta kalan kısım da, bulgurlu karışım yardımıyla kapatılır.
Tüm harca aynı işlem uygulanır.
Kızdırılmış sıvıyağda, köfteler kızarana değin pişirilir.
İstenirse domates ve taze soğanla servis edilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭


Yorumlar
Yorum Gönder