Ana içeriğe atla

🌲Çam Ağacı Poğaça / Pine Tree Pogacha🌲

Şefin 👤Tavsiyesi: 👌Nefis ve farklı görüntüsüyle damak çatlatan harika bir tarif. Çam Ağacı Poğaça... Alternatif arayanlara farklı bir öneri olacak nitelikte.👏👏


1 su bardağı süt
1 paket instant maya
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Aldığı kadar un

İçi için  
Kaşar peyniri
Sivri biber

Dekoru için
Yumurta sarısı
Haşhaş
Pul biber


Hamurunu hazırlamak için, ılık süt mayayla karıştırılır.
Un geniş bir kaba alınarak ortası havuz şeklinde açılır.
Una tuz ilave edilir.
Ortasına mayalı süt, yumurta, sıvıyağ ilave edilip çok sert olmayacak yapıda bir hamur yoğrulur.
45 dakika mayalandırılan hamurdan cevizden biraz büyük irilikte bezeler yapılır.
El yordamıyla açılan bezelere kaşar peyniri ve ince doğranmış biber koyulur.
Yuvarlanarak form verilir.
Tüm bezeler bitene değin işlem tekrarlanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine görseldeki gibi konumlandırılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek haşhaş ve pulbiber desteğiyle önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
🍭🍭Afiyet bal şeker olsun🍭🍭
______________________

Chief's👤advice:👌 There is a wonderful recipe, with exquisite and different images. Pine Tree Pogacha... The alternative description would be a different suggestion.👏👏

1 glass of water Milk
1 pack instant yeast
1 egg
1 teacup of oil
Salt
600 gr flour

For inside
Cheddar cheese
 pepper

For decorating
Egg yolk
Poppy
Pulp pepper

To prepare the dough, you mix with warm milk yeast.
You mix the flour and salt.
Make yeast and milk, egg, oil, dough.
Bake for 45 minutes.
You make dough from the dough.
 Add the yellow cheese and the finely chopped pepper to the bezel.
You figure it out by rolling.
You repeat the same process with all the beads.
Position the oven tray on the greased paper tray as shown.
Spread egg yolks on it, cook in 180 degree preheated oven with poppy and pulbiber support.
🍭🍭Bon Appetit🍭🍭

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

🍋Limonlu Keşkül-ü Fukara / Lemon Keskul Pudding🍋

👀Şefin Yorumu: 👌Ramazan ayının son yıllarda yaz mevsimine tekabül etmesiyle tatlı arayışımız yerini soğuk olanlardan yana kılıyor. Orjinalini bademle uygulanan keşkülü limonlu ve hindistan cevizi ile uyguladım. Dilerseniz dondurma ile servis ederek de tarifi daha keyifli hale getirebilirsiniz.😉😉 1 litre süt 1.5 su bardağı toz şeker 1 limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yemek kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığı nişasta Süt ve toz şeker pişirilir. Un ve nişasta sulandırılarak karışıma eklenir. Limon kabuğu rendesi limon suyu ve hindistan cevizi eklenerek kaynatılır. Servis kuplarına boşaltılarak oda ısısına geldiğinde dolapta 1 saat dinlendirilir. Hindistan cevizi ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet olsun🍭🍭 ________________ 👀Chief's Comments: 👌Come the summer season in Ramadan last year. Cold desserts attracts more attention. The original pudding with almonds applied, I a...

👏Patatesli Ali Nazik Kebabı / Potato Kind Ali Kebab👏

Şef 👤Der ki👌;  Patlıcanla yapmaya alışıla gelen Ali Nazik Kebabını, bu defa patatesle denedim. İnanın böyle de nefis oldu. Bu geleneksel tadı biraz daha afilli hale sokmak için etleri domates püresiyle kavurmak da alternatif olabilir. Ramazana ramak kala tarifi iftar sofralarınız için de kullanmak üzere bi kenara not alın derim😉 2 adet patates Yarım su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tereyağ Tuz 200 gram dana eti Tuz Karabiber Pulbiber Dekoru için Maydonoz Etler, kuşbaşı doğranarak üzerini geçecek kadar suyla haşlanır. Piştiğinde suyu süzülerek tuz eklenir. Öte yandan patatesler kabukları soyularak doğranır. Üzerini hafif aşacak kadar suyla haşlanır. Haşlanan patatesler ezilerek süt ve tereyağ ilave edilir. Ezilen patateslere tuz eklenir. Servis kabına patates püresi serilir. Üzerine etler güzelce dizilir. Arzuya göre karabiber ve pulbiber serpilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenerek servis edilir. 🍭🍭Afiyet bal şeker olsun...

🌽Zerdeçallı Mısırlı Pilav / Turmeric Corn Rice🌽

Şefin👩‍🍳 Önerisi: Zerdeçalı salatalarımda sıklıkla kullanırım. Özellikle içinde barındırdığı kurkumin denilen madde zeytinyağı ve karabiberle birleştiğinde uzmanlar yüzde iki yüz kat etkiye sahip olduğunu vurguluyor. (Kamu spotu🤭) Bugün de  neden olmasın diyerek pilavımda denedim. Açıkcası mısır ile birleşince görsel olarak da iştah kabartıcı oldu. Mısır demişken ben yazdan haşlayıp ayıkladığım dondurucumda bulunan mısırları kullandım. Siz dilerseniz konserve kullanın. Bana sorarsanız davet sofralarında tam on numara tarif... Pilava gelince; ben sindirim problemini en aza indirgemek için haşlama usülü yapıyorum. Bir de et suyum oldukça yağlı olduğundan tereyağını az kullandım. 400 gram pirinç 1 yemek kaşığı tereyağ 200 gram et suyu 200 gram sıcak su 2 çorba kaşığı zerdeçal 1 su bardağı haşlanmış mısır (veyahut  konserve) Tuz Bir tencereye tereyağ eklenir. Mısırlar tereyağında kavrulur. Et suyu ve sıcak su eklenir. Kaynayan ...