3 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 paket kakao
Yarim cay bardagi su
1.5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kremasi icin
2 su bardagi sut
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta
Yarim su bardagi toz seker
1 paket vanilin
1 cay bardagi Portakal kabugu rendesi
Uzeri icin
1 paket bitter cikolata
Renkli sekerlemeler
Kenarlarini bulamak icin
Hindistan cevizi
Yumurtalar cirpilir, toz seker eklenir.
Kakao su un kabartma tozu vanilin eklenir.
Orta boy firin tepsisine dokulup 175 derece isitilmis firinda pisirilir.
Krema malzemeleri pisirilir.
Pisen kekten su bardagiyla yuvarlaklar cikarilir.
Once bir yuvarlak alinir.
Arasina krema surulur.
Uzerine diger yuvarlak kapatilir.
Kenarina tekrar krema surulerek hindistan cevizine bulanir.
Uzerine benmari seklinde eritilmis bitter surulurek sekerlemeler ile suslenip servis edilir.
Afiyet bal seker olsun
☆Sefin onerisi: Bu tatli leziz bir ihtisama sahip. Gorseli oldukca albenili dursada tadinin da ondan eksik kalir yani yok. Cikolatanin muthisligi ise bir kez daha bu tarifle gun yuzune cikiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder