Yaza onun nefis sebzeleriyle merhaba diyelim mi? Seveni kadar sevmeyeninin de olduğunu bildiğim kabakla, fresh bi zeytinyağlı hazırlamak istedim. İşe öncelikle kabuklarını soyduğum kabağı, sebze soyacağıyla inceltmekle başladım.
Ama buraya dikkat; çünkü çekirdekli kısmı kullanmıyoruz. Onlar yarım limonla bekleyedursun. Tavaya biraz zeytinyağı dökerek, 1 baş soğan ve 2 diş sarımsağı güzelce kavuruyorum. Üzerine kabaklarımı ekliyo, 3 bağ taze soğanı da ilave ediyorum. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırıyorum. Bi bardak su katarak, pirinçlerimi ekliyorum. Basmati veya yasmin pirinci de oldukça yakışır. Kapağını kapatıp, iyice yumuşıyana dek pişiriyorum. En son taze naneler de hop tavaya. Pişen yemeğimi servis tabağına aktarıp, artık o muazzam anın tadına varabilirim. Tarifi kaydedip, dilediğinde kolayca hazırlıyabilirsin. Sevgiyle.
Yorumlar
Yorum Gönder