👩🍳, Yoğurtlu mezelerin şüphesiz en bilineni, en sevileni haydariyi özellikle et yemeklerinin yanına çok yakıştırıyorum. Hazırlaması ne kadar pratik olsa da doğru kıvamı yakalamak da maharet isteyen bir iş. Şayet elinde süzme yoğurdun yoksa, tel süzgece temiz bir mutfak tülbenti/bezi sererek yoğurdunu süzdürebilirsin.
1 su bardağı süzme yoğurt
Yarım çay bardağı süzme peynir
1 çay bardağı doğranmış dereotu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Derin bir kasede yoğurt ve peynir çırpılır.
Ayıklanıp yıkanmış dereotu incecik kıyılır.
Ardından karışıma ilave edilir.
Dövülmüş sarımsaklar eklenerek, tuz ilave edilir.
Zeytinyağı koyularak güzelce çırpılır.
Buzdolabında 1 saat dinlendirilerek servise hazırdır.
🍭Afiyetler Olsun🍭
Yorumlar
Yorum Gönder